Mijn winkelwagen is leeg
   WEBSHOP     CONTACT     OVER      
 
DE ORANJEVAASJES
Home
Glasmanifestatie ‘Cities of Glass’
Webshop
Sculpturen in kristal
Rondleidingen Kristalfabriek
Kristalwinkel
Relatiegeschenken/Maatwerk
Feest! 50 jaar Siem van der Marel
Inschrijven nieuwsbrief
Productcatalogus
Algemene voorwaarden
Privacy Policy
Over Royal Leerdam Crystal

De hitte van de ovens, de vonkenregens, de intens rode kleur van het warme stroperige materiaal en de intensieve samenwerking tussen de glasblazers is voor iedere bezoeker een onvergetelijk en adembenemend schouwspel.

Het creëren van een kristalobject oogt niet alleen erg spectaculair, ook het noodzakelijke ambachtelijke vakmanschap zal door niemand worden betwist.

Het huidige Royal Leerdam Crystal (RLC), opgericht in 1878 en in 1953 koninklijk, werkt met kwalitatief zeer hoogwaardige grondstoffen die het Leerdamse kristal zijn unieke eigenschappen geeft: een bijzonder stralend effect door de hoge brekingsindex van het materiaal, een prachtige helderheid en klankkleur, een kleurvastheid vergelijkbaar met edelstenen en daarnaast ook nog eens uitstekend geschikt voor slijpen en graveren. Door deze kenmerken bestaat er grote internationale waardering voor kristal uit Leerdam.

Niet alleen de kwaliteit van het materiaal maakt RLC tot de wereldtopper die het nu is. Al in 1912 werd door de toenmalige directeuren, geïnspireerd door de engelse art & crafts movement, de kracht en marktpotentie gezien van esthetisch vormgegeven decoratief sierglas en duurzame gebruiksproducten.

Beroemde 'Leerdamse namen' zijn Copier, Berlage, Frank Lloyd Wright, Piet Zwart, Isabel Giampietro, Meydam, De Bazel, Heesen, De Lorm en Lanooy. Op dit moment werken we met Siem van der Marel, Jan Jansen, Marlies Dekkers, Ans Markus, Scholten en Baijings, Menno Jonker, Dick van Hoff en nog vele anderen.

De schoonheid van kristal in combinatie met de innovatieve ontwerpen van hedendaagse vormgevers en kunstenaars: Royal Leerdam Crystal op zijn best.