Mijn winkelwagen is leeg
   WEBSHOP     CONTACT     OVER      
 
DE ORANJEVAASJES
Home
Glasmanifestatie ‘Cities of Glass’
Webshop
Sculpturen in kristal
Rondleidingen Kristalfabriek
Kristalwinkel
Relatiegeschenken/Maatwerk
Feest! 50 jaar Siem van der Marel
Inschrijven nieuwsbrief
Productcatalogus
Algemene voorwaarden
Privacy Policy
Sculturen in Kristal
ROYAL LEERDAM CRYSTAL PRESENTEERT
SCULPTUREN IN KRISTAL
Met gastontwerper Bert van Loo en
Meesterglasblazers Marco Lopulalan en Mehmet Okkuscu
 
Karma - Bert van Loo, oplage 50
Voor sculptuur Karma werkt Bert van Loo uitsluitend met cristal superieur, heet meest zuivere kristal van Europa, waarmee exclusief bij Royal Leerdam Crystal wordt gewerkt. Bij Serica® Karma vraag je je af: "Is het een engel of is het een kandelaar?" Van Loo zet met dit ontwerp een sfeer neer die tot de verbeelding spreekt. Van Loo: "Open je ogen, geniet met volle teugen en laat je meevoeren op ongekende paden".
 
Kemen - Marco Lopulalan, oplage 100
Marco heeft zich deze zomer laten inspireren door de zee; ongeëvenaarde schoonheid variërend van glad tot zeer grillig, met fantastische kleurstellingen. Azuurblauw, zoals je dat ook in het Mediterrane gebied ziet geeft het object de mystieke diepte van de zee. De ongekende (natuur)kracht verwoord hij met de Baskische naam 'Kemen' dat sterk betekend. 
 
Orchidee - Mehmet Okkuscu, oplage 100
Mehmet is al ruim 40 jaar werkzaam als glasblazer en mag zich een zeer geroutineerd vakman noemen. Hij wilde een apart en vrijzinnig ontwerp, iets dat hij nooit eerder had gemaakt. Een bolvorm wordt aan de pijp in tweeën 'geknepen' en vervolgens in vier delen opengeknipt. Door aan de pijp met gloeiend heet kristal te blijven draaien klappen de 'bloembladeren' open. De wondermooie kleuren komen samen in het hart van de bloem.
 
 
Kemen, Marco Lopulalan               Orchidee, Mehmet Okkuscu
 
 
 
 
Serica® Karma - Bert van Loo
Foto's: Fotostudio Ziezo Johannes van Camp