Mijn winkelwagen is leeg
   WEBSHOP     CONTACT     OVER      
 
DE ORANJEVAASJES
Home
Glasmanifestatie ‘Cities of Glass’
Webshop
Sculpturen in kristal
Rondleidingen Kristalfabriek
Kristalwinkel
Relatiegeschenken/Maatwerk
Feest! 50 jaar Siem van der Marel
Inschrijven nieuwsbrief
Productcatalogus
Algemene voorwaarden
Privacy Policy
Primeur: Oranjevaasje Willem-Alexander 50
Als eerbetoon aan de 50e verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander presenteren we met trots: Oranjevaasje Willem-Alexander 50! Pas op Koningsdag 2017, 27 april, komt het vaasje officieel uit. Je kunt echter nu al bestellen! Wees er op tijd bij want de oplage is beperkt. 

Bestel direct jouw Oranjevaasje Willem-Alexander 50!
 
 
Ontwerp door Kiki van Eijk
Het nieuwste Oranjevaasje is een ontwerp van Kiki van Eijk (1978). Ze studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven. Haar collecties vinden wereldwijd hun weg naar beroemde galeries, musea en beurzen. Haar werk heeft een zeer persoonlijk en emotioneel karakter. Kiki van Eijk: ‘Ik voel me vereerd dat Royal Leerdam Crystal mij heeft gevraagd om dit bijzondere gelegenheidsvaasje te ontwerpen. Vooral omdat ik nu deel uitmaak van een traditie waar al veel beroemde ontwerpers aan hebben bijgedragen!’
 
Een koning in de bloei van zijn leven
De inspiratie voor het Oranjevaasje Willem-Alexander 50 haalde Kiki van Eijk uit de natuur. De vorm van het vaasje is afgeleid van een tulpvorm. Zoals deze bloem meerdere stadia doormaakt om tot volledige bloei te komen, heeft ook onze koning zich lang voorbereid op het koningschap. Sinds de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013 laat hij zien klaar te zijn om deze verantwoordelijke taak op zich te nemen en, net als een tulp, in deze rol tot volledige bloei te komen.
 
Oranjevaasjes, een traditie van Royal Leerdam Crystal
In 1927 ontwierp Chris Lanooy het allereerste Oranjevaasje ter gelegenheid van de 18e verjaardag van Prinses Juliana. Het vaasje werd uitgevoerd in een de door de Glasfabriek Leerdam nieuw ontwikkelde kleur warm oranje. Deze kleur ontstond bij toeval toen Lanooy op zoek was naar de aanmaak van helderrood glas. Het begin van een mooie traditie…


Inmiddels zijn er sinds 1927 diverse Oranjevaasjes door Royal Leerdam Crystal uitgebracht bij belangrijke gebeurtenissen binnen het Koninklijk Huis, maar ook bijzondere moment die in het teken staan van het Koninkrijk der Nederlanden. Toonaangevende Nederlandse kunstenaars en ontwerpers als Andries Copier, Siem van der Marel, Peter Bremers, Menno Jonker, Marcel Wanders en Bernard Heesen hebben hun naam al verbonden aan de traditie van de Oranjevaasjes.
 
Een exclusief Nederlands product om trots op te zijn!
Alleen de originele Oranjevaasjes van Royal Leerdam Crystal zijn mondgeblazen en handgevormd van Cristal Superieur, het meest zuivere kristal van Europa. Geheel volgens de traditie zijn het de meesterglasblazers van de Koninklijke Kristalfabriek (anno 1878) die de vaasjes handmatig vervaardigen. Elk Oranjevaasje wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage. Het eerste exemplaar, gesigneerd met nummer 1, wordt persoonlijk overhandigd aan de koning. Als Leerdam Serica® zijn de vaasjes zeer geliefde verzamelobjecten.

Oranjevaasjes uitgebracht door Royal Leerdam Crystal:
1927 - Julianavaasje, Chris Lanooy
1938 - Beatrixvaasje, Andries Copier
1945 - Bevrijdingsvaasje, Andries Copier
1948 - Wilhelminabeker, Andries Copier
1995 - 50 jaar bevrijding, Siem van der Marel en Jan van der Vaart
1999 - Lathyrusvaasje, Siem van der Marel
2004 - Amaliavaasje, Menno Jonker
2005 - Zilveren Jubileumvaasje, 25 jaar Beatrix, Jelena Popadic
2009 - Juliana 100, Siem van der Marel, nog verkrijgbaar
2013 - Beatrix 75, Menno Jonker
2013 - K(r)oningsvaasje Willem-Alexander, Peter Bremers nog verkrijgbaar
2013 - Koninginnenvaasje Máxima, Peter Bremers nog verkrijgbaar
2014 - Koninklijk Koper, Marcel Wanders nog verkrijgbaar
2015 - Oranjevaasje 200 Jaar Koninkrijk, Bernard Heesen http://www.royalleerdamcrystal.nl/productdet.asp?id=1496&menu=1
2015 - Jubileumvaasje 200 Jaar Koninkrijk, Bernard Heesen nog verkrijgbaar
2017 - Willem-Alexander 50 (nu al te bestellen, verkrijgbaar vanaf 27 april 2017)

Bestel het nieuwste Oranjevaasje Willem-Alexander 50 op tijd! Ga naar de webshop of kom langs in de Kristalwinkel, Lingedijk 8 te Leerdam. Voor meer informatie: 0345-636545 en info@royalleerdamcrystal.nl .

Foto's Fotostudio Ziezo Johannes van Camp