Mijn winkelwagen is leeg
   WEBSHOP     CONTACT     OVER      
 
DE ORANJEVAASJES
Home
Glasmanifestatie ‘Cities of Glass’
Webshop
Sculpturen in kristal
Rondleidingen Kristalfabriek
Kristalwinkel
Relatiegeschenken/Maatwerk
Feest! 50 jaar Siem van der Marel
Inschrijven nieuwsbrief
Productcatalogus
Algemene voorwaarden
Privacy Policy
Custom Made Crystal
Een prachtig voorbeeld van een custom made kristalobject: de Familiebedrijven Award. Op 7 april 2016 ontving het vooruitstrevende familiebedrijf Enza Zaden uit Enkhuizen de felbegeerde award. Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter van ABN AMRO Bank reikte de schitterende prijs uit in de Nieuwe Kerk te Den Haag. De award wordt jaarlijks door Stichting Familie Onderneming uitgereikt om het Nederlandse familiebedrijf meer onder de aandacht te brengen. Royal Leerdam Crystal werd door Stichting Familie Onderneming uitgenodigd om deze bijzondere award te ontwerpen en ambachtelijk te produceren. Bekijk hier hoe de award wordt gemaakt
 
Wilt u een onvergetelijke indruk maken op uw zakelijke relatie? Bent u op zoek naar een jubileumgeschenk?
Laat dan een uniek en speciaal geschenk ontwerpen. De ontwerpers van Royal Leerdam Crystal zijn als geen ander in staat uw ideeën en de identiteit van uw bedrijf te vertalen naar een custom made kristalobject. Specifieke kleuren of karakteristieke aspecten van uw logo worden verwerkt in een uniek en persoonlijk cadeau dat past bij de gedenkwaardige gelegenheid. Op bijzondere wijze kunt u uw verhaal vertellen en uw persoonlijke boodschap ‘’Kristalhelder’’ overbrengen. Vanzelfsprekend kunnen wij op verzoek een logo of tekst in ieder object zandstralen en/of graveren.
 
Ter gelegenheid van het samengaan van twee oude brouwerijen  heeft de bekende beugelfles van Grolsch heeft sinds 1897 een aantal keer een metamorfose ondergaan. Siem van der Marel ontwierp negen vrolijk gekleurde reuzenbeugelflessen. Het kunstwerk is geplaatst bij de werkruimte van de Raad van Bestuur Koninklijke Grolsch N.V.
 
50 Jaar na dato blazen de meesterglasblazers van Royal Leerdam Crystal op verzoek van de gerenommeerde kunstenaar Otto Piene nieuw leven in de lichtsculpturen Weisser Lichtgeist. Een serie van 7 lichtsculpturen werd in 1966 in Leerdam ambachtelijk geproduceerd. De sculpturen hebben een afmeting van 1.60m. - 2.00m hoog. De Weisser Lichtgeister worden in 2014 internationaal tentoongesteld en zijn inmiddels ook in een rode en zwarte serie geblazen.
 
In 2011 kreeg Royal Leerdam Crystal de opdracht van Dura Vermeer om 5291 vissen te produceren voor een kilometerlange Keermuur in IJmuiden ontworpen door Bureau SLA. Er wordt gekozen voor een vis met zilver coating voor een optimaal effect. De vissen worden ambachtelijk vervaardigd en elk exemplaar wordt met de hand gegoten en afgewerkt.
 
Bron: Bureau SLA
 
Royal Leerdam Crystal
Kristalfabriek/ kristalwinkel/ Lingedijk 8, 4142 LD Leerdam
tel. 0345-636545
verkoop@royalleerdamcrystal.nl