Mijn winkelwagen is leeg
   WEBSHOP     CONTACT     OVER      
 
DE ORANJEVAASJES
Home
Glasmanifestatie ‘Cities of Glass’
Webshop
Sculpturen in kristal
Rondleidingen Kristalfabriek
Kristalwinkel
Relatiegeschenken/Maatwerk
Feest! 50 jaar Siem van der Marel
Inschrijven nieuwsbrief
Productcatalogus
Algemene voorwaarden
Privacy Policy
Wij vieren feest! 50 jaar Siem van der Marel
Siem van der Marel, glaskunstenaar en topontwerper! Al 50 jaar verbonden aan Royal Leerdam Crystal. Zijn vele karakteristieke ontwerpen zijn van onschatbare waarde voor de kristalkunst in Nederland. De meester van het kristal staat dit jaar centraal in Glasstad Leerdam.

De Kristalwinkel | Olympisch Kristal: van Athene tot Rio
In De Kristalwinkel onthulde Siem van der Marel onlangs zijn fonkelnieuwe Leerdam Unica®. Vijf reusachtige kommen, stuk voor stuk op unieke wijze ambachtelijk vervaardigd door ons vakkundige team van meesterglasblazers. Komt u ook kijken naar de presentatie van Siems nieuwste Leerdam Serica®? Met een knipoog naar de Olympische Spelen, die hun oorsprong vinden in de stad Athene en die dit jaar in Rio plaatsvinden, lanceert Siem  een schitterende collectie kommen en Irisflessen in gelimiteerde oplage. 

Nationaal Glasmuseum | jubileumexpositie Kleurrijk Kristal - 50 x Siem van der Marel | 9 juli t/m 9 oktober!
Als een ode aan de meesterontwerper brengen we, in samenwerking met het Nationaal Glasmuseum, eenmalig 50 unieke meesterstukken samen. De Leerdam Unica® van Van der Marel vallen op door het prachtige kleurgebruik. De diverse tinten glas en draden vormen een intrigerend spel in het heldere kristal. Zijn dikwandige ontwerpstijl maakt dankzij de harmonieuze combinatie van kleuren steevast een verfijnde indruk. De expositie omvat 49 eerdere meesterwerken en een geheel nieuw stuk, vervaardigd 50 jaar na zijn aantreden. Kleurrijk Kristal, te zien van 8 juli tot en met 9 oktober 2016!

Bezoek de Kristalfabriek en bezoek het Nationaal Glasmuseum met korrting
Wilt u de jubileumexpositie 'Kleurrijk Kristal - 50 x Siem van der Marel' bezoeken? Bezoekers van de Kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal, die ook de expositie willen bezoeken, kunnen in De Kristalwinkel een kortingsvoucher vragen. Deze geeft tot en met 9 oktober per bezoeker recht op €2,- korting op de toegangsprijs van het Nationaal Glasmuseum. Niet geldig i.c.m. andere kortingen.