Mijn winkelwagen is leeg
   WEBSHOP     CONTACT     OVER      
 
DE ORANJEVAASJES
Home
Glasmanifestatie ‘Cities of Glass’
Webshop
Sculpturen in kristal
Rondleidingen Kristalfabriek
Kristalwinkel
Relatiegeschenken/Maatwerk
Feest! 50 jaar Siem van der Marel
Inschrijven nieuwsbrief
Productcatalogus
Algemene voorwaarden
Privacy Policy
Glasmanifestatie ‘Cities of Glass’ in Leerdam!
SAVE THE DATE! | Glasmanifestatie ‘Cities of Glass’ in Leerdam!
Royal Leerdam Crystal organiseert samen met Het Nationaal Glasmuseum, gemeente Leerdam, De Oude Horn en Glasblazerij vanaf 24 juni a.s. ‘Cities of Glass’ - een manifestatie gevolgd door verschillende tentoonstellingen, waarin glas en kristal als materiaal voor kunstenaars en ontwerpers centraal staat. Bent u er ook bij?

Ruim 30 jaar na de eerste glasmanifestatie
'Cities of Glass' vindt zijn oorsprong in 'Glas 86', de manifestatie in Leerdam die ruim dertig jaar geleden glas en beeldende kunst onder de aandacht bracht. Misschien heeft u het destijds meegemaakt. Hoewel er veel is veranderd, is de noodzaak om zowel kunstvorm als techniek op de kaart te zetten nog even urgent.

Groeiende populariteit; weinig kennis over techniek
Glas en kristal als kunstvorm wordt de laatste jaren volgens hen steeds populairder, maar er blijkt onder de makers nog onvoldoende kennis over de verschillende glasblaastechnieken uit binnen- en buitenland. Het maakt een groot verschil of je je ontwerp in Venetië, Nový Bor (Tsjechië) of Leerdam laat uitvoeren. Elk glascentrum heeft zijn eigen tradities. Reden voor alle deelnemende partijen om een manifestatie en serie exposities te organiseren.

Kunstenaars leren en demonstreren internationale technieken
Tijdens de manifestatie werken gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars als Berend Strik, Scholten & Baijings, Zoro Feigl en Anne Wenzel met meesterglasblazers uit Nederland, Italië en Tsjechië. Doel is om deze generatie makers te inspireren met de vele facetten van het Leerdammer, Boheemse en Venetiaanse glasambacht. Hun verrichtingen zijn tijdens de manifestatie van dichtbij te volgen. De objecten die voortkomen uit deze bijzondere samenwerking staan vanaf donderdag 8 juli in KunstFort Asperen.

Kijken, luisteren en zelf maken
Ook bij Royal Leerdam Crystal is veel te zien. Er worden in deze weken rondleidingen door de Kristalfabriek verzorgd en u krijgt de exclusieve mogelijkheid om bekende ontwerpers, kunstenaars en (meester-)glasblazers aan het werk te zien. Tijdens 'Cities of Glass' zijn er daarnaast op alle locaties veel publieksactiviteiten. Glasblaasdemonstraties, glasworkshops en symposia geven bezoekers content en context, maar ook de kans om zelf aan de slag te gaan.

Vanaf 1 juni tickets voor drie locaties in de verkoop!
Noteer de datum van de manifestatie in uw agenda! Op 1 juni gaat website van ‘Cities of Glass’ live en gaan tickets in de verkoop! Ga naar de Facebook-pagina ‘Cities of Glass’ (facebook.nl/citiesofglass) en vind de pagina leuk. Zo krijgt u automatisch updates en informatie over deze glas- en kristalmanifestatie in Leerdam! Wij zien u graag tijdens 'Cities of Glass' bij ons in de Kristalfabriek.