A.D. Copier

A.D. Copier

100 jaar design A.D. Copier

Exact 100 jaar nadat Andries Copier zijn allereerste ontwerpen maakte voor de Glasfabriek Leerdam, presenteert Royal Leerdam Crystal tijdens Masterly The Hague 2021 de vazen serie ‘Copier Revisited’ in nieuwe kleuren. Andries Copier stond in 1921 als ontwerper aan de basis van de kunstnijverheidscollectie van de Glasfabriek in Leerdam en kreeg internationaal waardering voor zijn oeuvre.

‘De meester van het glas’ is nog altijd een belangrijke inspiratiebron voor de makers van glaskunst. De glasblazers van de collectie ‘Copier Revisited’ blijven dan ook zo dicht mogelijk bij het originele ontwerp in een nieuw kleurenpalet. De vazen met namen als ‘Zeeblauw’ en ‘Annagroen’ kleuren prachtig bij de Oude Meesters tijdens Masterly The Hague 2021, de biënnale voor Oude Meesters, Dutch Design, kunst en fotografie.

De iconische vazen met optiek ribben van Copier zijn van historische waarde, een tijdloze schoonheid en worden nog altijd gewaardeerd in het hedendaagse interieur. Elke vaas wordt volgens traditie nog altijd met de mond geblazen en met de hand geslepen.

Vaas Copier 1928 Rain Drop