Oranjevaasje 2023

Royal Leerdam Crystal kondigt nieuw origineel Oranjevaasje aan ter ere van de 18de verjaardag van prinses Alexia

Royal Leerdam Crystal kondigt met trots het originele Oranjevaasje aan dat ter gelegenheid van de 18 jarige verjaardag van Prinses Alexia op 26 juni 2023 wordt geïntroduceerd. Het ontwerp van dit Oranjevaasje komt van modeontwerper Tess van Zalinge. Volgende week, op de verjaardag van de prinses, is het Oranjevaasje te bestellen via de website van Royal Leerdam Crystal. Een mooie toevoeging aan de jarenlange traditie van het merk. Op deze dag zal ook het ontwerp van het nieuwe originele Oranjevaasje onthult worden.

Nationaal Glasmuseum Leerdam

Om de Leerdamse glastraditie voort te zetten worden de vaasjes in Leerdam door de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum geblazen in opdracht van Royal Leerdam Crystal in samenwerking met Sommer Dutch Glass Art. Royal Leerdam Crystal is zeer verheugd met het feit dat de originele Oranjevaasjes volledig in Leerdam gemaakt zullen worden. De glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum zal de Oranjevaasjes onder leiding van Gert Bullée en zijn team blazen. Na het blazen worden de Oranjevaasjes geslepen door meesterslijper Albert Seubring te Leerdam en met de hand gesigneerd.

Foto: Paul Bellaart

Modeontwerpster Tess van Zalinge

Tess van Zalinge studeerde in 2012 cum laude af aan het Amsterdam Fashion Institute. Met haar liefde voor Hollandse ambachten heeft de modeontwerpster als doel om verhalen te vertellen en ambacht en vakmanschap in de spotlight te zetten. Het verhaal van traditie en ambacht achter het Oranjevaasje zorgt dan ook voor een succesvolle samenwerking tussen de Nederlandse ontwerper en het merk Royal Leerdam Crystal. In de afgelopen periode heeft Tess van Zalinge met toewijding aan het ontwerp van dit Oranjevaasje gewerkt.

“Ik voelde me vereerd toen ik werd gevraagd om een Oranjevaasje te ontwerpen voor de 18e verjaardag van Alexia. Een vaasje ontwerpen was nieuw voor mij, maar ik heb het hetzelfde aangepakt hoe ik mijn couture stukken ontwerp. Ik ben gestart vanuit een silhouet uit mijn ‘Porceleyne Fles’ couture collectie en deze belijningen, verhoudingen en gelaagdheid vertaald naar het Oranjevaasje. In samenwerking met de vakmensen van Royal Leerdam Crystal is het eindresultaat is een modern en modisch vaasje geworden, waar ik ontzettend trots op ben!” – Tess van Zalinge

Samenwerking tussen Royal Leerdam Crystal en Sommer Dutch Glass Art

Het concept voor de Oranjevaasjes kent een lange traditie. Sommer Dutch Glass Art en Royal Leerdam Crystal werken samen om de traditie met vernieuwende ontwerpen in stand te houden. “Met deze samenwerking behouden we de traditie van glasblazen van Royal Leerdam Crystal  in Leerdam, en brengen wij het ambacht gezamenlijk met Dutch Sommer Glass art de toekomst in” zegt CEO Henk Schouten van Royal Leerdam Crystal en Royal Delft.

 

Het Oranjevaasje wordt in een gelimiteerde oplage uitgebracht en is vanaf heden te bestellen.

 

Bestel nu het Oranjevaasje